Muizen op bezoek!

Muizen op bezoek!


Muizen op bezoek

De naam muis wordt gebruikt voor allerlei kleine zoogdieren, in het bijzonder de huismuis , maar ook vele andere soorten, vooral knaagdieren. Muizen en ratten worden niet als aparte groepen gezien. Over het algemeen wordt de naam gebruikt voor kleinere dieren met een lange staart.

Als u kippen hebt is het niet vreemd dat u in de zomer muizen op bezoek krijg. Geen paniek! Als u een kat hebt is het probleem snel opgelost. Als u kuikens hebt

kippen houden muizen op bezoekmoet u wel voor zorgen dat de  kat niet bij de kuikens kunnen. katten vallen volwassen kippen niet aan tenzij het de allerkleinste kip ter wereld is de Serama.

Dit soort beestjes komen op bezoek om het kippenvoer te eten. Verberg uw voorraad kippen voer in een gesloten ton in de schuur. Laat de ton nooit open staan. Het voer trekt ongedierte aan. De muizen vervuilen het voer door hun urine. Dit zorgt voor maag en darm klachten.

Geef uw kippen niet te veel voer, dan blijft het ook niet liggen waardoor u geen last hebt van ongedierte. Bestel een Automatische voerbak dan krijg u geen last van muizen die het voer opvreten.

Heeft u dus last van muizen, ratten, vogels of wilt u het alvast voorkomen? Dan zijn de Trapbakken en Wise voerautomaten speciaal voor u gemaakt. Verkrijgbaar met een inhoud van 12 en 20 en 5 kg.

Voerbak 20kg|Kippen houden

 Automatische voerbakken

Wise voerautomaat

Een muis komt naar binnen via een gaatje van 6-7 mm. Een muis heeft net zo veel halswervels als een giraf. Muizen zijn goede springers, klimmers en zwemmers. Een muis kan 30 cm hoog springen. Een experiment met 24 muizen waarvan 12 mannetjes en 12 vrouwtjes, leidde na acht maanden tot een aantal van 2.000 muizen.

muizen

Muizen willen hun huis bouwen in de nabijheid van voedsel, omdat ze graag 15 tot 20 keer per dag eten.

Een muizenval zetten

Muizenbestrijding door middel van een muizenval is een effectieve methode. Je hebt muizenvallen waar één muis in kan en vangkooien waar meerdere muizen in passen. Daarnaast heb je ook nog muizenvallen waarbij het dier in leven blijft en modellen waar de muis doodgemaakt wordt. Een muizenval zetten gaat als volgt:
• Plaats de muizenval langs een wand of een muur: muizen lopen altijd via randen, dit is veiliger voor ze en daarom ook de perfecte plaats om een muizenval te zetten.
• Gebruik kaas, pindakaas of spek als lokaas: deze producten hebben een zeer intense geur en muizen zijn er dol op.
• Zet meerdere muizenvallen: door meerdere vallen te plaatsen vergroot je de kans dat je de muizen vangt. Zet de muizenvallen altijd langs randen en doorgangen.
• Houd kinderen en huisdieren veilig voor de muizenval: plaats een doosje over de muizenval heen, zodat kinderen en huisdieren niet per ongeluk in aanmerking kunnen komen met de muizenval. Zorg ervoor dat de muis wel in het doosje kan komen.
• Controleer elke dag de muizenval: zo ben je snel op de hoogte of je het ongedierte bestreden hebt of dat je de muizenval wellicht op een andere plek dient neer te zetten.

Muizen bestrijden met muizengif

Muizengif is sterk spul en het zorgt ervoor dat de muizen komen te overlijden. Het gif veroorzaakt bloedingen binnenin de muis, waardoor het dier van binnenuit doodbloedt. Let er wel op dat het tot 18 dagen kan duren voordat het muizengif zijn werking doet in de muis. Lees jezelf goed in voordat je muizengif gaat gebruiken, het kan namelijk schadelijk zijn voor het milieu en het is gevaarlijk voor kinderen en andere dieren. Gebruik muizengif daarom nooit buitenshuis, dit is ook verboden in verblijven zoals kippenhokken en volières. Eventueel zijn de gevangen muizen te gebruiken voor het voeren van uw roofvogels of slangen.

Meerdere muizen vangen

Vang meerdere van deze beestjes tegelijk op een diervriendelijke manier met deze muizenvangkooi.
Het is ideaal in dierenverblijven.

Als u op een diervriendelijke manier uw muizen wilt vangen kan dat met de muizenvangkooi of het muizenvangsysteem. De vangkooi heeft een houten bodem. Afmetingen: 12 x 6 x 7cm

Maak uw huis muisvrij

Een gaatje van een halve centimeter is voor een muis al voldoende om binnen te komen! Dicht daarom brede spleten en kieren. Muizen komen af op voedsel. Eten moet muis dicht opgeborgen worden. Verwijder ook kruimels van de vloer, zodat de muizen niets te eten kunnen vinden

muizen-last

Gebruik liever geen gif; voorkomen dat muizenoverlast ontstaat is beter voor het milieu. Heeft u al muizen in huis? Dan zijn muizenvallen, of levend vangen en elders loslaten een milieuvriendelijker alternatief voor gif.

Ultrasoongenerator verjagen van Muizen, Ratten en mollen

Deze krachtige ultrasoongenerator kan voor vele doeleinden worden gebruikt: voor het verjagen van ratten, muizen, wilde konijnen, marters en vogels. Onregelmatige toon-intervallen. Mensen kunnen over het algemeen slechts frequenties tot 18 kHz horen. Een knipperende LED op de module geeft aan dat deze in werking is.

 

Ultrasoongenerator verjagen van Muizen, Ratten en mollen

Deze krachtige ultrasoongenerator kan voor vele doeleinden worden gebruikt: voor het verjagen van ratten, muizen, wilde konijnen, marters en vogels. Onregelmatige toon-intervallen. Mensen kunnen over het algemeen slechts frequenties tot 18 kHz horen. Een knipperende LED op de module geeft aan dat deze in werking is. Met deze ultrasoongenerator produceert u sirene-achtige, pulserende, agressieve, ultrasone tonen die door veel dieren als uiterst onaangenaam worden ervaren. Om deze reden mijden knaagdieren, insecten, parasieten, wild, vogels, etc. het beveiligde gebied. Voor een optimaal effect beschikt de generator over een frequentie van 8 – 40 kHz, waarbij de speciale luidspreker met een membraan zorgt voor een geluidsverdeling.

muizen-afremmen dieren-wegjagen
Ultrasoongenerator
Uitgangsvrequentie 25m
Ongedierte verschrikker
Uitgangsvrequentie 40m

Zijn deze in uw schuur of niet?

In Nederland en België en omgeving leven de volgende muizensoorten: Huismuis, Dwergmuis, Bosmuizen, Bosmuis, Grote bosmuis,Woelmuizen,Aardmuis, Veldmuis, Noordse woelmuis,Ondergrondse woelmuis, Rosse woelmuis, Slaapmuizen, Eikelmuis, Hazelmuis en Relmuis.

kippenhouden bosslaapmuis
Bosslaapmuis Brandmuis

De Bosslaapmuis. De bosslaapmuis lijkt op de eikelmuis, maar is kleiner. Hij heeft een langere borstelige staart en een minder duidelijk masker. Ook zijn de oren kleiner en afgerond. De vacht is lichtgrijs tot roodachtig bruin. De slaapmuis heeft een kop-romplengte van 80 tot 130 millimeter en een staartlengte van 80 tot 95 millimeter. Het dier weegt 30 tot 60 gram.

De bosslaapmuis is een nachtdier. Overdag verblijft hij in een zelfgebouwd kogelvormig nest in een holle boom of tussen de takken. deze muis woont dan niet in uw schuur. Dit nest is gemaakt van mos, bladeren, veren en haren. ‘s Nachts komt hij te voorschijn om zich te voeden met plantaardig materiaal, als zaden, noten, korstmos en fruit. Ook eet hij insecten en larven. Hij houdt van oktober tot april een winterslaap in ondergrondse holen. De bosslaapmuis leeft vooral in loofbossen en gemengde bossen met een dichte struiklaag, tot 1500 meter hoogte in de Alpen

De Brandmuis. Waarin de brandmuis leeft zijn o.a. bosranden, open bossen, steppen, akkers en tuinen, waarbij hij een voorkeur heeft voor de vochtige gedeelten. ‘s Winters zoekt hij vaak de beschutting van stallen en schuren op. Dus kan ook uw schuur zijn vooral als u daar kippenvoer heeft opgeslagen. Als ze niet bij het voer kunnen heeft u het goed voor me kaar.

Brandmuizen eten bijzonder graag dierlijk voedsel, dat bijna de helft van hun rantsoen uitmaakt. Ze eten ook allerlei insecten, Zoals larven, spinnen, wormen en weekdieren. Wat plantaardig voedsel betreft hebben ze een voorkeur voor zaden en vruchten. In de herfst leggen ze wintervoorraden aan.

Automatische voerbak
 Huismuis  Aardmuis

De huismuis heeft zich in de voetstappen van de mens vrijwel overal ter wereld verspreid. Hierdoor is de huismuis na de mens het zoogdier met de grootste verspreiding ter wereld. De huismuis komt overal voor.

De Aardmuis. De aardmuis is iets groter dan de veldmuis. Hij heeft een donkere, ruige vacht, bruinig grijs aan de bovenzijde, grijs aan de buikzijde, nek en poten en de flanken hebben soms een roomkleurige glans. De binnenzijde van de oren zijn ook behaard.

Aardmuizen leven in ruige graslanden, weiden, bosranden, jonge bloomplantages, open bossen, in duinen en in bergen, zolang er voldoende hoog gras is. In de Alpen komt hij tot op 1900 meter hoogte voor. De aardmuis heeft een voorkeur voor vochtige streken.maar  niet zo vochtig als de noordse woelmuis.

Spitsmuizen worden vaak muizen genoemd, maar ze zijn het niet. Ook vleermuizen zijn geen muizen.

Vleermuis Spitsmuis

Kippen houden