Muizen op bezoek!

January 29th, 2012 by elisa Leave a reply »

Muizen op bezoek!

Muizen op bezoek

Als u kippen hebt is het niet vreemd dat u in de zomer muizen op bezoek krijg. Geen paniek! Als u een kat hebt is het probleem snel opgelost. Als u kuikens hebt

kippen houden muizen op bezoekmoet u wel voor zorgen dat de  kat niet bij de kuikens kunnen. katten vallen volwassen kippen niet aan tenzij het de allerkleinste kip ter wereld is de Serama.

Als u geen kat hebt kunt u hier terecht  voor uw muizenvallen.

Dit soort beestjes komen op bezoek om het kippenvoer te eten. Verberg uw voorraad kippen voer in een gesloten ton in de schuur. Laat de ton nooit open staan. Het voer trekt ongedierten aan, want ze vinden het voer heerlijk. De muizen vervuilen het voer door hun urine. Dit zorgt voor maag en darm klachten. Geef uw kippen niet te veel voer, dan blijft het ook niet liggen waardoor u geen last hebt van ongedierten. Bestel een Automatische voerbak dan krijg u geen last van muizen die het voer opvreten.

 

Voerbak 20kg|Kippen houden

Klik hier Automatische voerbakken

 Klik hier Muligraan

 

Heeft u dus last van muizen, ratten, vogels of wilt u het alvast voorkomen? Dan is deze voerbak speciaal voor u gemaakt. Verkrijgbaar met een inhoud van 12 en 20 en 5 kg.

Meerdere muizen vangen

Vang meerdere van deze beestjes tegelijk op een diervriendelijke manier met deze muizenvangkooi.  Het is ideaal in dierenverblijven zoals kippenhokken en volières. Eventueel zijn de gevangen muizen te gebruiken voor het voeren van uw roofvogels of slangen.

Als u op een diervriendelijke manier uw muizen wilt vangen kan dat met de muizenvangkooi of het muizenvangsysteem. De vangkooi heeft een houten bodem. Afmetingen: 12 x 6 x 7cm

Muizen vangkooi | Kippen houden

Muizenval

Muizenvangkooi

 Muizenvangkooi

Multi muizen vangsysteem USA

U lokt ze naar binnen door middel van wat lokstof of (bijv: pindakaas) en u zult snel resultaat zien. Deze vangkooi vangt tot maximaal 20 muizen tegelijk. De vangst ziet u door het doorzichte deksel. Het deksel is open te klappen en u kunt hiermee de vangst verwijderen. Dit vangsysteem is Gemaakt uit een verzinkte plaat, met een doorzichtige deksel.

Gebruik liever geen gif; voorkomen dat muizenoverlast ontstaat is beter voor het milieu. Heeft u al muizen in huis? Dan zijn muizenvallen, of levend vangen en elders loslaten een milieuvriendelijker alternatief voor gif.

Ultrasoongenerator verjagen van Muizen en Ratten

Deze krachtige ultrasoongenerator kan voor vele doeleinden worden gebruikt: voor het verjagen van ratten, muizen, wilde konijnen, marters en vogels. Onregelmatige toon-intervallen. Mensen kunnen over het algemeen slechts frequenties tot 18 kHz horen. Een knipperende LED op de module geeft aan dat deze in werking is.

muizen-afremmen

Ultrasoongenerator

Uitgangsvrequentie 25m

 

Heeft u muizen in huis?

Dit soort ongedierten  kunnen ook een onderkomen vinden in uw woning. Dat kan gebeuren, maar dat gebeurt niet als u kippen hebt. Als u kippen hebt blijvende muizen buiten ze vinden daar altijd wat te eten al is het niet veel. Muizen kunnen schadelijk zijn voor uw woning, Ze brengen ziekten over en vervuilen de voorraadkast. Reden genoeg om ze uit de woning te weren. Dat kan zonder het milieu te belasten.

 

fox-muizenval-rattenval muizenval rattenvallen| Kippen houden

Muizenval|klem metaal

Muizenval|klem hout

Fox Muizen- & Rattenvallen zijn volledig uit metaal vervaardigd. of van hout. Met hun punten en snelle en stevige klem heeft u het ongedierte zo gevangen. Een zeer krachtige muizen & rattenval!
Afmetingen: 10 x 6 x 2 cm

 

dieren-wegjagen

Ongedierte verschrikker

Uitgangsvrequentie 40m

 

Met deze ultrasoongenerator produceert u sirene-achtige, pulserende, agressieve, ultrasone tonen die door veel dieren als uiterst onaangenaam worden ervaren. Om deze reden mijden knaagdieren, insecten, parasieten, wild, vogels, etc. het beveiligde gebied. Voor een optimaal effect beschikt de generator over een frequentie van 8 – 40 kHz, waarbij de speciale luidspreker met een membraan zorgt voor een geluidsverdeling.

Maak uw huis muisvrij

Een gaatje van een halve centimeter is voor een muis al voldoende om binnen te komen! Dicht daarom brede spleten en kieren. Muizen komen af op voedsel. Eten moet muis dicht opgeborgen worden. Verwijder ook kruimels van de vloer, zodat de muizen niets te eten kunnen vinden

ratten-vang-kooi verzink muis-rat

 Rattenvangkooi groot
94x31x31 cm

Rattenvangkooi houtenbodem
28 x 10 x 10 cm

 

 

 

 

muizen-last rattenvang-kooi

Muizenvangkooi

Rattenvangkooi houtenbodem
28 x 10 x 10 cm

Gebruik liever geen gif; voorkomen dat muizenoverlast ontstaat is beter voor het milieu. Heeft u al muizen in huis? Dan zijn muizenvallen, of levend vangen en elders loslaten een milieuvriendelijker alternatief voor gif.

ratten-vang-kooi verzink ratten-vang-kooi verzink

 Vangkooi middel
83x25x34 cm

Vangkooi klein
66x24x31 cm

Muizen weetjes

Een muis komt naar binnen via een gaatje van 6-7 mm. Een muis heeft net zo veel halswervels als een giraf.
Muizen zijn goede springers, klimmers en zwemmers. Een muis kan 30 cm hoog springen. Een experiment met 24 muizen waarvan 12 mannetjes en 12 vrouwtjes, leidde na acht maanden tot een aantal van 2.000 muizen.

 

muizen

 

Muizen willen hun huis bouwen in de nabijheid van voedsel, omdat ze graag 15 tot 20 keer per dag te eten.
Een muis kan circa 10 cm lang worden zonder de staart meegerekend. Sommige muizen hebben helemaal geen haar. Muizen kunnen in een lab leven voor maximaal twee jaar, gewoonlijk leeft een muis voor ongeveer 5 maanden in het wild, vooral als gevolg van katten, slangen en vossen. Een huismuis kan zonder water overleven.

 

fox-muizenval-rattenval muizenval-rattenvallen

Rattelval|klem metaal

Rattelval|klem hout

Rattenvall/klem met houten bodem. Betrouwbaar model. Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Minder krachtig dan die van metaal en kunststof. Als lokstof kunt u pindakaas gebruiken.

rattenklem-kunstt

Rattenklem extra zwaar

 

Ongedierten

De naam muis wordt gebruikt voor allerlei kleine zoogdieren, in het bijzonder de huismuis , maar ook vele andere soorten, vooral knaagdieren. Muizen en ratten worden niet als aparte groepen gezien.Over het algemeen wordt de naam gebruikt voor kleinere dieren met een lange staart.

 Zijn deze in uw schuur of niet?

In Nederland en België en omgeving leven de volgende muizensoorten: Huismuis, Dwergmuis, Bosmuizen, Bosmuis, Grote bosmuis,Woelmuizen,Aardmuis, Veldmuis, Noordse woelmuis,Ondergrondse woelmuis, Rosse woelmuis, Slaapmuizen, Eikelmuis, Hazelmuis, Relmuis

 

kippenhouden bosslaapmuis
Bosslaapmuis Brandmuis

 

De Bosslaapmuis. De bosslaapmuis lijkt op de eikelmuis, maar is kleiner.Hij heeft een langere borstelige staart en een minder duidelijk masker. Ook zijn de oren kleiner en afgerond. De vacht is lichtgrijs tot roodachtig bruin. De slaapmuis heeft een kop-romplengte van 80 tot 130 millimeter en een staartlengte van 80 tot 95 millimeter. Het dier weegt 30 tot 60 gram.

De bosslaapmuis is een nachtdier. Overdag verblijft hij in een zelfgebouwd kogelvormig nest in een holle boom of tussen de takken. deze muis woont dan niet in uw schuur. Dit nest is gemaakt van mos, bladeren, veren en haren. ‘s Nachts komt hij tevoorschijn om zich te voeden met plantaardig materiaal, als zaden, noten, korstmos en fruit. Ook eet hij insecten en larven. Hij houdt van oktober tot april een winterslaap in ondergrondse holen. De bosslaapmuis leeft vooral in loofbossen en gemengde bossen met een dichte struiklaag, tot 1500 meter hoogte in de Alpen

De Brandmuis. Waarin de brandmuis leeft zijn o.a. bosranden, open bossen, steppen, akkers en tuinen, waarbij hij een voorkeur heeft voor de vochtige gedeelten. ‘s Winters zoekt hij vaak de beschutting van stallen en schuren op. Dus kan ook uw schuur zijn vooral als u daar kippenvoer heeft opgeslagen. Als ze niet bij het voer kunnen heeft u het goed voor me kaar.

Brandmuizen eten bijzonder graag dierlijk voedsel, dat bijna de helft van hun rantsoen uitmaakt. Ze eten ook allerlei insecten, Zoals larven, spinnen, wormen en weekdieren. Wat plantaardig voedsel betreft hebben ze een voorkeur voor zaden en vruchten. In de herfst leggen ze wintervoorraden aan.

 

Automatische voerbak
 Huismuis  Aardmuis

De huismuis heeft zich in de voetstappen van de mens vrijwel overal ter wereld verspreid. Hierdoor is de huismuis na de mens het zoogdier met de grootste verspreiding ter wereld.De huismuis komt overal voor.

 

De Aardmuis. De aardmuis is iets groter dan de veldmuis. Hij heeft een donkere, ruige vacht, bruinig grijs aan de bovenzijde, grijs aan de buikzijde, nek en poten en de flanken hebben soms een roomkleurige glans. De binnenzijde van de oren zijn ook behaard.

Aardmuizen leven in ruige graslanden, weiden, bosranden, jonge bloomplantages, open bossen, in duinen en in bergen, zolang er voldoende hoog gras is. In de Alpen komt hij tot op 1900 meter hoogte voor. De aardmuis heeft een voorkeur voor vochtige streken.maar  niet zo vochtig als de noordse woelmuis.

Spitsmuizen worden vaak muizen genoemd, maar ze zijn het niet. Ook vleermuizen zijn geen muizen.

Vleermuis Spitsmuis

Kippen houden

Be Sociable, Share!
Advertisement

Trackbacks /
Pingbacks

  1. anybunny.mobi/latest/