Voeding vogels in de winter

September 18th, 2011 by elisa Leave a reply »

 

 

Hoe help je vogels de winter door?

 

Met vogelvoederhuisjes, voedersilo’s en voedertafels  worden tuinvogels op de juiste wijze gevoerd.

 Deze uitgebreide reeks voedersystemen is speciaal ontworpen om zo goed mogelijk in de behoeften van de tuinvogels te voorzien. Bepaal zelf welk systeem het beste past bij de vogels in uw tuin. Als u voor een voedersilo kiest, zult u onder andere mezen en groenlingen aantrekken, terwijl vinken en mussen liever van een lage voedertafel of van de grond eten. Tevens heeft u de keuze uit een ruim assortiment vogelvoederhuisjes die u overal in uw tuin kunt ophangen.

kooien voeder
 Klik hier Beschermkooien  Klik hier Raamvoederaars

Pindasilo’s Voor de vogels in uw tuin!

De  pindasilo’s zijn zó ontworpen dat het voor de vogels niet mogelijk is er een hele pinda uit te halen. Zeker jonge vogels kunnen gemakkelijk stikken in een te groot stuk pinda. Met deze  silo kunt u de vogels het gehele jaar door veilig pinda’s voeren. Mezen, boomklevers en groenlingen zijn dol op pinda’s, maar helaas ook kraaiachtigen en eekhoorns kunnen er geen genoeg van krijgen. Het stevige roestvrijstalen gaas en de kleine maasbreedte zorgen ervoor dat ongenode gasten zoals eekhoorns en kraaiachtigen onmogelijk pinda’s kunnen roven.

De producten zijn goedgekeurd door Vogelbescherming Nederland. Veilig pinda’s voeren binnen een handomdraai.

 Vogels Raamvoederaars

De naam zegt het al, deze voederaars hangt u gewoon aan het raam! Al de raamvoederaars zijn voorzien van sterke zuignappen. Hiermee zijn ze zeer eenvoudig aan het raam te bevestigen. Zo kunt u ook binnen genieten van de capriolen van uw favoriete tuinvogels.

 

voederh waterbaden
 Klik hier overige voederhuisjes  Klik hier waterbaden

Originele en aparte voederhuisjes.

Met deze voederhuisjes trekt u een scala aan vogels aan, afhankelijk van het type voer wat u erin gebruikt.

 

voervvoedertafel voedertavel
 Klik hier voer voor voedertafel  Klik hier Voedertafels

Voedertafels

Voedertafels zijn populair bij veel soorten vogels en passen in vrijwel iedere tuin. Zeker vogels die hun voedsel het liefst laag bij de grond zoeken, weten de voedertafel te vinden. Denk daarbij aan de roodborst, de heggenmus, winterkoning, vink, groenling, de mees, keep of de merel. De tafels hebben geen dak, waardoor de vogels hun omgeving goed in de gaten kunnen houden en ze zich veiliger voelen.

voederhuisje01 pindasilo
 Klik hier Voederhuisjes vet producten  Klik hier Pinda Silo’s

Vetproducten

Vetproducten zijn een waardevolle bron van natuurlijke energie voor tuinvogels. 

Deze  voederhuisjes zijn in samenwerking met Vogelbescherming Nederland  ontwikkeld die speciaal zijn vervaardigd voor de vetproducten.

Ook met de aankoop van deze producten steunt u Vogelbescherming Nederland

 

vogels-twisenfeed vogelvoer07
 Klik hier voederhuisjes vet  Klik hier Twist en Feed

 

Twist & Feed Startpakket

Deze potten zijn  gevuld met hapklare, energierijke ingrediënten die uw tuinvogels erg zullen waarderen. Bovenin de pot is een laagje vet toegevoegd zodat de inhoud er niet uit valt.
Onze Twist & Feed potten kunt u gemakkelijk ophangen met deze metalen houder. Hang de houder aan een muur, boom of schutting.

Bestel nu het Twist & Feed Startpakket en u ontvangt gratis een pot Twist & Feed zonnepithartjes bij deze houder. U bent in een handomdraai klaar om te genieten van het schitterende aanzicht van de vogels, die op de overheerlijke lekkernij afkomen.

 

vogelvoer03 wieeetwatvogel
 Klik hier levend voer  Klik hier levend voer

 

levend voer

Zelfs zaadetende vogelsoorten zoals mussen voeren insecten aan hun jongen. Hier is, zeker in het broedseizoen, vaak gebrek aan. De jonge vogels hebben de proteïnen nodig om te groeien.

 Levend voer is favoriet bij onder andere roodborstjes en winterkoninkjes. Er zijn vele gevallen bekend waarbij de roodborstjes na enige tijd zelfs uit de hand komen eten.

vogelpinda vogelp
 Klik hier vogel pindakaas  Klik hier pindakaas pothouder

 

Vogel Pindakaas

Voor tuinvogels kan pindakaas een welkome aanvulling zijn als voedselbron, vooral in de koude wintermaanden. Pinda’s zijn namelijk zeer calorierijk en voedzaam. Veel mensen laten hun tuinvogels dan ook de restjes uit hun pindakaaspot eten of geven pindakaas afkomstig uit de supermarkt. “Gewone” pindakaas bevat echter zout en dat is ongezond voor vogels.

 Deze vogelpindakaas  bevat geen zout en is daarom een gezond alternatief.

 De voordelen zijn  Voedzaam en calorierijk, Geen schadelijke ingrediënten zoals zout en gebrande pinda’s, Ontwikkeld in samenwerking met Vogelbescherming Nederland.

 Houten pindakaas pothouder

Pindakaas voor tuinvogels kunt u eenvoudig aanbieden met deze houten pindakaaspothouder. Hang de houder aan een muur, boom of schutting en schuif een pot Vivara pindakaas (zonder deksel) onder het dakje. Succes gegarandeerd!

pindab vogelvoer
 Premium pindablokken Klik hier Premium Pindablokken

 

vogelvoer05 vogelvoer04
 Klik hier Premium Pinda’s  Klik hier Premium zonnebloemzaden

Pinda’s

De pinda’s zijn van de hoogste kwaliteit. De pinda’s hebben een ronde volle vorm, het kenmerk van een volgroeide pinda met een hoog oliegehalte! Ze zijn getest op Aflatoxine (gifstoffen) en hebben het juiste energie- en eiwitgehalte. Niet alleen mezen en groenlingen, maar ook spechten en boomklevers houden van dit voedzame voer.

 

vetbollen01 vogelvoer01
 Klik hier halve cocosnoot met meelwormen Klik hier Vogelvoer voor Silo’s

Cocosnoot met levend voer

Maak uw keuze uit een Halve cocosnoot met meelwormen, insecten of een combinatie van vet en pinda’s en zaden. Dit is een echte lekkernij voor de vogels in uw tuin vanwege de toegevoegde meelwormen. Deze variant van de gevulde kokosnoot is onweerstaanbaar voor veel vogels, zeker voor mezen. Hang deze kokosnoot aan een tak en u krijgt de meest mooie plaatjes.

voederhuizenp

Kippen houden

Be Sociable, Share!
Advertisement

Comments are closed.